Jaar 2020: tijd voor actie! 

We gaan even terug in de tijd. Eind 2018 mocht Dean dolfijntherapie volgen met geweldige resultaten. Mocht je benieuwd zijn naar dit avontuur, lees dan het dagboek van deze mooie belevenis onder het kopje dagboek Dean. Februari 2019 sloot Nora de rij met het volgen van dolfijntherapie. Wederom met fantastische resultaten en intens gelukkig dat dit mogelijk was. De reis is ook mooi beschreven in het dagboek van Nora. Maar, media 2020 wordt het toch weer tijd voor actie. Dean en Nora willen dolgraag nog een keertje de therapie volgen met beide behoorlijke doelstellingen voor zichzelf! Dean is het jaar 2020 voor Stichting Happy Friends fris begonnen, namelijk met een nieuwsjaarsduik welke € 417,50 heeft opgeleverd. Daarbij hebben we al weer enkele mooie donaties mogen ontvangen voor Nora, dus het begin is weer gemaakt. De komende periode zullen we weer enkele acties op touw gaan zetten. Het is best een hele stap om weer voor je eigen kind acties op te zetten, maar voor Nora & Dean zetten wij ons hier overheen. Wij willen niet, dat iemand zich verplicht voelt om weer mee te doen. Al hopen wij natuurlijk wel, dat wij weer zoveel steun mogen ontvangen! We gaan jullie op de hoogte houden van activiteiten via de site en via de social media. Daarbij zullen binnenkort de cijfers van 2018 en 2019 gepubliceerd worden, zodat iedereen hierin inzicht heeft. We willen dit graag zo transparant mogelijk houden voor iedereen. Voor nu alvast bedankt voor je tijd! 


Groeten, 


Astrid, Jacqueline en Kim 


Jaar 2018 voor Stichting Happy Friends met blik richting 2019

 

Wat een mooi jaar hebben wij gehad met Stichting Happy Friends, waarin onze grootste wens is uitgekomen: dolfijntherapie voor Dean en Nora. Even terug naar het begin met onze eerste echte actie: de Nieuwjaarsduik! Koud, maar supergeslaagd. Gevolgd door een heerlijk diner bij Cannes by Kim en een sportieve bootcamp. Gedurende de maanden hebben we ook mooie donaties mogen ontvangen van onder andere de Rotary, De Jumbo Naaldwijk, Jumbo Poeldijk, Tank & Schenk Naaldwijk en als klap op de vuurpijl de Ladies Circle Westland. Daarbij hebben heel veel lieve familie, vrienden & kennissen bijgedragen aan ons doel. Geen woorden voor.

Dean heeft afgelopen oktober dolfijntherapie mogen volgen via Stichting Happy Friends. Een intenseif traject waarin hele mooie resultaten zijn behaald. Aan het einde van de therapie werden onder andere de volgende resultaten waargenomen.

• Dean is communicatief zelfredzamer en weerbaarder;
• Dean vertelt vaker spontaan een samenhangender verhaal; 
• Dean heeft in het lezen een enorme sprong gemaakt. 

De dolfijntherapie voor Nora is ook geboekt. Zij zal in februari de therapie gaan volgen. De gestelde doelen zijn inmiddels beschreven en we houden jullie in februari graag hiervan op de hoogte via het dagboek van Nora op onze website.

Even genoeg voor nu. Nogmaals, iedereen heel erg bedankt voor dit mooie jaar. Het bestuur van Stichting Happy Friends wenst iedereen een hele fijne jaarwisseling en een happy 2019!

Groeten,

Bestuur Stichting Happy Friends

Jacqueline van den Burg, Astrid van Veen & Kim Zuijderwijk Het doel van Stichting Happy Friends: dolfijntherapie voor Nora en Dean

Stichting Happy Friends stelt zich graag aan uw voor. De stichting is in 2017 opgericht door Astrid van Veen & Kim Zuijderwijk. In het dagelijks leven zijn zij moeder van Nora (Astrid) en Dean (Kim), twee onwijze spetters van kinderen die elke dag proberen om te gaan met hun beperking.

Nora is een vrolijke meid van 14 jaar en is geboren zonder schildklier. Iets wat op het eerste opzicht niet veel beperkingen laat zien, maar niets is minder waar. Een van de beperkingen is lage spierspanning & slechthorendheid. Nora volgt speciaal onderwijs in Den Haag, een school waar ze helemaal op haar plekje zit.

Dean is een heerlijke jongen van 11 jaar en heeft een ernstige Taal Ontwikkelings Stoornis (TOS). Ook hierbij geldt, voor het oog niet zichtbaar, maar in het dagelijkse doen-en-laten erg lastig. Hoe makkelijk moet het kunnen zijn op zijn leeftijd om te lezen of een winkel open of dicht is? Simpel, maar voor Dean (nog) niet haalbaar. Dean volgt special onderwijs aan de Voorde in Rijswijk.

Maar waarom de naam Happy Friends? Dit is eigenlijk een beetje dubbel, Astrid en Kim zijn al jaren bevriend met elkaar en Dean en Nora kunnen ook goed met elkaar opschieten, twee Happy Friends. Maar hoe belangrijk is het eigenlijk niet om Happy Friends met elkaar te zijn, en hoe moeilijk is dit voor kinderen met een beperking? Dat Happy Friends-gevoel gun je ieder kind, en zo is Stichting Happy Friends ontstaan.

De komende periode gaan we ons ervoor inzetten om stichting Happy Friends op de kaart te krijgen, zodat onze twee kanjers naar Curaçao kunnen om de wens van dolfijntherapie uit te laten komen. Het volgen van de gewenste therapie zal ook keihard werken worden, maar de resultaten zullen er dan ook naar zijn! Anno oktober 2018 kwam de wens van Dean daadwerkelijk uit, hij mag dolfijntherapie gaan volgen in Curaçao! Lees mee hoe hij zijn avontuur beleefd en hoe zijn therapie verloopt. Bovenaan in het menu staat de titel dagboek Dean, waarin zijn verhaal te volgen is. 

Dit even in het kort over ons & stichting Happy Friends. Neem een kijkje op onze site, we proberen zo open en transparant mogelijk te zijn. Maar mochten er toch vragen of onduidelijkheden zijn, schroom niet. We staan graag voor u klaar om hier antwoord op te geven. Alvast hartelijk dank voor uw bezoek aan onze website!

Met vriendelijke groet,

Astrid van Veen & Kim Zuijderwijk