Dean volgt op dit moment de therapie!

Volg zijn belevenissen door te klikken op het dagboek van Dean!

Het doel van Stichting Happy Friends: dolfijntherapie voor Nora en Dean

Stichting Happy Friends stelt zich graag aan uw voor. De stichting is in 2017 opgericht door Astrid van Veen & Kim Zuijderwijk. In het dagelijks leven zijn zij moeder van Nora (Astrid) en Dean (Kim), twee onwijze spetters van kinderen die elke dag proberen om te gaan met hun beperking.

Nora is een vrolijke meid van 13 jaar en is geboren zonder schildklier. Iets wat op het eerste opzicht niet veel beperkingen laat zien, maar niets is minder waar. Een van de beperkingen is lage spierspanning & slechthorendheid. Nora volgt speciaal onderwijs in Den Haag, een school waar ze helemaal op haar plekje zit.

Dean is een heerlijke jongen van 10 jaar en heeft een ernstige Taal Ontwikkelings Stoornis (TOS). Ook hierbij geldt, voor het oog niet zichtbaar, maar in het dagelijkse doen-en-laten erg lastig. Hoe makkelijk moet het kunnen zijn op zijn leeftijd om te lezen of een winkel open of dicht is? Simpel, maar voor Dean (nog) niet haalbaar. Dean volgt special onderwijs aan de Voorde in Rijswijk.

Maar waarom de naam Happy Friends? Dit is eigenlijk een beetje dubbel, Astrid en Kim zijn al jaren bevriend met elkaar en Dean en Nora kunnen ook goed met elkaar opschieten, twee Happy Friends. Maar hoe belangrijk is het eigenlijk niet om Happy Friends met elkaar te zijn, en hoe moeilijk is dit voor kinderen met een beperking? Dat Happy Friends-gevoel gun je ieder kind, en zo is Stichting Happy Friends ontstaan.

De komende periode gaan we ons ervoor inzetten om stichting Happy Friends op de kaart te krijgen, zodat onze twee kanjers naar Curaçao kunnen om de wens van dolfijntherapie uit te laten komen. Het volgen van de gewenste therapie zal ook keihard werken worden, maar de resultaten zullen er dan ook naar zijn! Anno oktober 2018 komt de wens van Dean daadwerkelijk uit, hij mag dolfijntherapie gaan volgen in Curaçao! Lees mee hoe hij zijn avontuur beleefd en hoe zijn therapie verloopt. Bovenaan in het menu staat de titel dagboek Dean, waarin zijn verhaal te volgen is.

Dit even in het kort over ons & stichting Happy Friends. Neem een kijkje op onze site, we proberen zo open en transparant mogelijk te zijn. Maar mochten er toch vragen of onduidelijkheden zijn, schroom niet. We staan graag voor u klaar om hier antwoord op te geven. Alvast hartelijk dank voor uw bezoek aan onze website!

Met vriendelijke groet,

Astrid van Veen & Kim Zuijderwijk